Video Visite - logo4 greyV2 blue small

Configureren: minder is meer

schema_blue2

De basisfunctionaliteit

De pdf met de installatiehandleiding beschrijft hoe u het Android tablet kunt aanpassen om Video Visite de basisfunctionaliteit te geven:
  • Het tablet is afgegrendeld voor directe bediening en de ingestelde functionaliteit kan dus niet door verkeerde gebruikershandelingen verstoord worden.
  • De videobel app Skype wordt automatisch opgestart bij een inkomend gesprek.
  • Het tablet en de lijst met toegestane contacten kunnen volledig op afstand beheerd worden.
  • Automatische opstart van benodigde apps na stroom/batterij uitval of reboot op afstand.
Skype basis functionaliteit
TP basis functionaliteit

De installatiehandleiding

U installeert de volgende apps:
  • Skype: een video belapp die automatisch kan opstarten bij inkomend gesprek.
  • TeamViewer: beheer-op-afstand van ontvangst apparaat.
  • Touch Protector: beschermd het apparaat tegen onkundig gebruik.
  • Autostart: start apps automatisch op na stroomuitval.
  • Power Menu: Voor het op afstand opnieuw opstarten.
Deze zorgvuldig samengestelde collectie van apps, zorgt samen met de juiste instellingen voor een op afstand te beheren Videobeltablet dat niet verstoord kan worden door onbedoeld gebruik.

U kunt afwijken van de basis functionaliteit door andere apps te gebruiken of instellingen aan te passen. Voor de doelgroep die wij echter voor ogen hebben is het motto:

Minder is Meer

Download installatiehandleiding

Frequently Asked Questions

Wat houdt beheer op afstand in? Is het mogelijk een iPad te gebruiken i.p.v. Android-tablet? En zo zijn er nog vele andere vragen. We hebben de meest voorkomende vragen samengebundeld in de FAQ lijst die hieronder als pdf te downloaden is.

Download FAQ
Auto Start basis functionaliteit
teamviewer2

Wat is beheer op afstand

Beheer op afstand is het bedienen van het tablet van de oudere vanuit uw eigen huis via het internet. Hiervoor moet de app TeamViewer geïnstalleerd worden op het Video Visite tablet. De beheerder installeert TeamViewer ook op de eigen computer of tablet. De beheerder kan ook de webversie van teamViewer gebruiken. De webversie heeft geen installatie nodig.


De beheerder dient met van te voren gekozen wachtwoorden in te loggen op het tablet van de oudere, en ziet op het eigen scherm exact wat het tablet bij de oudere laat zien. De beheerder kan nu het tablet bedienen alsof hij/zij het zelf in handen heeft. TeamViewer is een vertrouwde applicatie die ook door de ICT afdelingen van grote bedrijven gebruikt wordt om gebruikers op afstand te helpen.

poptel V9 cut

Alternatief: Poptel V9

Als alternatief kan er gekozen worden voor een speciaal daarvoor geselecteerd apparaat: de Poptel V9. Een soort Smart-Videotelefoon, met een ingebouwd 8 inch Android tablet.


Dit toestel kost inclusief douanekosten ongeveer € 145,-. Het is aan te schaffen via AliExpress, of in de Poptel Store zelf en het wordt geleverd binnen 2 weken. Het apparaat heeft ook een batterij, maar zal bij voorkeur altijd aan het stroomnet aangesloten zijn en in het Video Visite oplossingsconcept op een vaste plek staan waar comfortabel gebeld kan worden. We hebben dit apparaat getest met het Video Visite concept en het werkt erg goed.

Het apparaat heeft ook een telefoonhoorn die werkt via bluetooth. De telefoonhoorn vinden wij in dit concept te verwarrend, bovendien werkt de hoorn niet in combinate met Skype.  We stellen voor om de hoorn niet te gebruiken, maar in de doos te laten of hem uitgeschakeld te laten en uitsluitend als dummy op het toestel te laten liggen. Wellicht vergroot het dan de herkenbaarheid van het apparaat als een telefoontoestel. Zonder hoorn werkt het prima met een zeer luid geluid. Dit laatste is duidelijk een voordeel ten opzichte van een normaal tablet, zeker in het geval dat de oudere hardhorend is.